Om Meg

Irmelin Kloster Joys - Rosenterapeut

Jeg er født i Bergen i 1965. Jeg har 20 års erfaring innenfor norsk helsesektor/psykiatri, før jeg begynte som rosenterapeut.

Jeg begynte min utdannelse i rosenterapi i 2005. I 2008 startet jeg opp egen praksis og begynte mitt praksisår som innebærer å gi 350 behandlinger, i tillegg til selv å gå til behandling. Det at vi selv skal gå til behandling er en del av det å bli kjent med seg selv, for å kunne møte andre. En del av utdannelsen er også å være med på veiledninger, der sensor er tilstede og følger behandlingene.

I 2009 var jeg ferdig med mitt praksisår og var godkjent rosenterapeut. Det å starte opp egen praksis og ta imot mange forskjellige mennesker hver eneste dag, har vært og er en spennende og lærerik reise i seg selv. Det å se andre mennesker bli kvitt sine plager, noen komme på plass i seg selv og de begynner å forstå sin egen kropp, ser og kjenner endringer, det er fantastisk å få lov til å være vitne til. Det er også mange mennesker som har møtt veggen og føler seg motløs og ikke vet helt hva de skal gjøre videre i livet og har mistet gløden. Det er så flott når disse menneskene ser det er noe positivt i enden av tunnelen, og begynner å glede seg over livet igjen.

Jeg har blitt kjent med så mange flotte mennesker opp gjennom årene og er så heldig å få lov å ta del i deres reise, og den tillitten jeg blir vist er jeg utrolig takknemlig for. Hvert eneste menneske er verdifullt og er her for en grunn.

I 2008 startet jeg også opp som Redaktør i Rosenbladet og startet samtidig egen forskning på metoden sammen med lege Ivar Austli og legestudent som i dag er ferdig utdannet lege. Du kan lese mer om forskningen ved å klikke her.

Min Rosenterapi-utdannelse tok jeg ved Axelsons Body Work School i Oslo. Utdannelsen til Rosenterapeut består av grunnutdannelse og praksisår og tar minimum 4 år. Praksisåret omfatter bla å gi 350 klientbehandlinger i tillegg til veiledning og egenbehandlinger.

Internasjonalt sertifikat mottas fra The Roseninstitute i USA etter godkjent utdannelse.

Artikler i ukeblader

Jeg har vært så heldig å bli intervjuet i ukebladene Allers og Vi Over 60 . Dersom du ønsker å ta en titt på disse artiklene kan du klikke på bildene under.

Artikkel i Allers

Klikk på bildet for å lese en artikkel om meg og Rosenmetoden, som har vært trykket i ukebladet Allers.

Artikkel i Vi Over 60

Klikk på bildet for å lese en artikkel om meg og Rosenmetoden, som har vært trykket i ukebladet Vi Over 60.

Julies histore

Jeg ønsker å dele en historie som en klient av meg har skrevet, med tittelen “ Den første gangen jeg fikk rosenbehandling “. Artikkelen er i disse dager på trykk i Rosenbladet.

Dette er en sterk historie der Julie forteller om sin tapte barndom og skildrer blant annet hvordan hun har opplevd å få rosenbehandling. Julie beskriver også sterke opplevelser mellom behandlingene. Der vil jeg presisere at det er veldig individuelt hva hver og en opplever. Noen som Julie kan få sterke opplevelser, og andre ingen i det hele tatt, de kjenner på en enorm lettelse og frihet.

Det å holde tilbake følelser stjeler energi. Istedenfor å kjenne på det gode, så er en gått inn i et mønster og kjenner på kroppslig ubehag og bekymrer seg gjerne for unødvendige ting. Rosenmetoden er med på å løse opp i gamle mønstre og komme inn i den gode flyten. Når disse lagene får slippe taket, og du kommer inn til kjernen som egentlig er deg, da er det ikke så viktig hva andre tror og mener, for det er du som vet.

Hvis du ønsker å lese hele historien til Julie, kan du klikke her for å vise dokumentet.

Undersøkelse rundt virkningen av rosenterapi

I 2009 startet jeg en undersøkelse, virkningen av Rosenterapi. Jeg var heldig å få med meg lege Ivar Austlid og medisinstudent Ann-Christin Karlsen ( snart ferdigutdannet lege) og tre rosenteraputer på laget. Det ble laget eget godkjent skjema til formålet.

Undersøkelsen gikk over ett år fra 2009 - 2010. Klienter svarte på spørsmål ved førstegangs behandling, deretter ble det sendt skjema hjem til dem etter 1mnd, 3 mnd og 6 mnd. Det er mulig å lese mer om undersøkelsen på nettet.

En lignende undersøkelse er tidligere gjort ved Karolinska institutet i Sverige. Klikk her for link