Kurs i Mindfulness

Om kurset

Lær deg å stresse ned i en travel hverdag. Dette går blant annet ut på å bli mer tilstede.

Mindfulness er et flott verktøy til å skape indre ro og balanse, og å få overblikk og overskudd i hverdagens utfordringer. Dette vil være med på å gi deg mer energi.

Hensikten med kurset er å bli mer bevisst til stede i livet ditt, forebygge stress, ta fri fra uønskede tanker og følelser, og være tilstede i nuet på en avslappet og balansert måte.

Kurset i Mindfulness finner sted i Bergen, og settes opp etter avtale.

Kurs-Program:

  • Oppmerksomhetsmeditasjon
  • Kroppsskanning
  • Lett innføring i oppmerksomhets yoga
  • mindfullness i dagliglivet

Litt om Mindfulness

Opprinnelse

Mindfullness kommer fra en gammel buddistisk praksis, røtter i asiatisk livsvisdom og som har vært en del av den buddistiske kulturen i flere tusen år.

Jon Kabat-Zinn og hans kolleger ved det medisinske fakultetet i University of Massachustters har gjennom en årrekke tatt i bruk Mindfullness i et moderene medisinsk behandlingsopplegg for å redusere stress, som er høyst relevant for vår tid.

Det er en metode for å redusere stress og være tilstede i øyeblikket, verdsette det og utvikle et nært forhold til det gjennom utrettelig omsorgsfull og klok pleie. Det er det motsatte av å ta livet for gitt.

La det bli en livsstil, ikke noe du gjør mekanisk.

For at du skal få en endring i livet ditt, krever det innsats fra deg hver eneste dag. Øv deg på å være tilstede i det du gjør i din egen hverdag, akkurat her og nå.

Meditasjonsøvelser og yoga kan være fruktbare i klinisk sammenheng, når det gjelder å forebygge tilbakevendende depresjoner.

Å ta ansvar for retningen og kvaliteten på vårt eget liv, så vel som våre relasjoner til familien, jobben, omgangskretsen og hele verden. Det viktigste av alt, vårt forhold til oss selv som menneske. Hva er meningen med livet? Kan du ta deg tid til å være i det Akkurat Nå? Nuet? Være observatør i dett eget liv, istedenfor å være i offerrollen?

Vi skal hele tiden være produktive. Kjenner du deg igjen? Mange mennesker lider av et kollektivt ADH- vil for mye og skal for mye. Det skal presteres hele tiden. det kan være farlig for oss mennesker. Vi har et alarmsystem i oss som mange har glemt å lytte til, og det kan utløse mange plager. Mange mennesker lever for hyperaktivt. De lider av tretthet, svimmelhet, hodepine, hjertekramper, forstoppelse, uteblitt mens og problemer med å bli gravid. Alt dette pga stress og fordi vi tar hensyn til andre og glemmer å kjenne på egne behov og respektere oss selv. Istedenfor å være offer kan du være observatør i ditt eget liv, bare prøv.

Vi må bli mer lydhøre til kropp og sinn. Lykkepillen er ingen god løsning, men kan for noen være det en liten stund. Lykkepiller er med på å legge lokk på følelsene våre. Tør du å være tilstede i ditt eget liv?

Det å være oppmerksom er en tidkrevende prosess, og krever innsats fra deg. Det kan etterhvert bli en morsom og givende prosess i ditt liv.